Palmeilanden

Voor de kust van Dubai worden drie palmeilanden gerealiseerd, Palm Jumeirah, Palm Jebel Ali en Palm Deira. De eilanden zijn het antwoord van Dubai op het tekort aan strand op het vasteland.

Door de groeiende populariteit van Dubai als vakantiebestemming raken de stranden steeds voller. Als oplossing is het idee ontstaan om voor de kust een rond eiland aan te leggen. Sheikh Mohammed Bin Rashid Al Maktoum stelde voor om het eiland in de vorm van een palmboom te maken, omdat dit nog meer strand opleverde; elk blad van de boom is omringd door water. Uiteindelijk is het plan drie palmeilanden te realiseren.

Jumeirah Palm

Jumeirah Palm is het eerste en tevens kleinste van de drie palmeilanden. Inmiddels worden de villa’s bewoond en openen de eerste hotels en restaurants hun deuren op de boog rondom het eiland. Voorlopig is Hotel Atlantis het enige hotel dat gasten ontvangt, maar de verwachting is dat in 2011 meerdere hotels zullen openen. Hotel Atlantis is een complex van maar liefst 46 hectaren, waarvan 17 hectaren ten behoeve van waterplezier zijn aangelegd in waterpark Aquaventure. Het hotelcomplex heeft 17 restaurants en 2 kilometer aan privéstrand.

Palm Jebel Ali en Palm Deira

Palm Jebel Ali en Palm Deira zijn nog niet volledig gerealiseerd. De financiële crisis heeft voor de nodige vertraging gezorgd en het Palm Deira project is zelfs (tijdelijk) stil gelegd. Het Palm Jebel Ali project biedt na voltooiing 70 kilometer aan strand, 6 havens, verschillende woningtypes en luxe hotels. Voorlopig is het onduidelijk wanneer de plannen daadwerkelijk gerealiseerd worden.

Andere plaatsen

Meer plaatsen in Dubai:

Foto’s van Palmeilanden

Ligging