Bur Dubai

De Dubai Creek verdeelt het oude stadscentrum van Dubai in twee delen: Deira en Bur Dubai, de oude kern van Dubai met veel bezienswaardigheden.

Tijdens een wandeling door Bur Dubai en een bezoek aan de museale instellingen kunt u veel te weten komen over de geschiedenis van Dubai. In deze wijk liggen het Sheikh Saeed Al Maktoum House, het Dubai Museum en het Heritage en Diving Village. In elk van deze culturele centra krijgt u telkens een ander beeld van het leven in Dubai in verschillende tijden. Om de architectuur op ware grootte te ervaren kunt u een wandeling maken door Bastakiya, een volledig gerestaureerde wijk die het traditionele Dubai laat herleven.

Winkelen

Behalve de culturele trekpleisters in het oude gedeelte van Bur Dubai, wordt Dubai gedomineerd door grote, moderne gebouwen en winkelcentra als BurJuman Centre of Wafi City. Burjuman Centre heeft meer dan 300 winkels, waaronder veel luxe shops zoals die van Hermes, Louis Vitton, Dior, Gap en Zara. In Wafi City loopt u over mozaïeken vloeren, bent u omringd door zuilen met Egyptische patronen en het dak boven u bestaat uit tientallen kleurrijke glas-in-lood ramen. Dezelfde exclusiviteit ademen winkels van Chanel, Versace, Nicole Farhi, Calvin Klein en Swarovski. Een aparte winkel is Wafi Gourmet, een delicatessenzaak die gespecialiseerd is in de Arabische keuken. Hier kunt u kruiden en specerijen kopen, maar ook verschillende soorten noten, baklava of koffie.

Kinderattracties

Voor gezinnen met kinderen is een bezoek aan Children’s City en Wonderland aan te raden. Children’s City ligt in het Creekside Park en heeft als basis idee dat leren leuk moet zijn. Kinderen komen al spelende meer te weten over het menselijk lichaam, de cultuur en het heelal. Children’s City heeft ook een bijzonder planetarium. Voor fysiek uitdagender vertier in het water kunt u uw kroost meenemen naar Wonderland, een waterpark met glijbanen en andere attracties.

Andere plaatsen

Meer plaatsen in Dubai:

Foto’s van Bur Dubai

Populaire accommodaties in Bur Dubai

Golden Sands 7
8 aanbieders
vanaf €535
Grand Hyatt Dubai 8.8
8 aanbieders
vanaf €695
Citymax Bur Dubai 7.3
7 aanbieders
vanaf €537

Bekijk alle 15 accommodaties in Bur Dubai

Ligging