Internet City

Op ongeveer 25 kilometer van het centrum van Dubai ligt de wijk Internet City. De wijk ligt achter Jumeirah op ongeveer 2 kilometer afstand van het strand.

Internet City is meer een gebouwencomplex dan een echte wijk. De meeste gebouwen herbergen grote ICT bedrijven, zoals Dell, Microsoft en IBM. Naast deze bedrijven is ook een aantal hotels gevestigd in Internet City die niet direct aan de zee liggen en vaak gunstig geprijsd zijn.

Omgeving

Internet City ligt vlakbij de Emirates Golf Club en de Dubai Marina. De Emirates Golf Club heeft twee 18 holes banen (par 72 en par 73) , die tot de mooiste buiten de USA gerekend worden. Dubai Marina is een kunstmatige haven waar veel wolkenkrabbers rond de jachthaven zijn gebouwd of gebouwd worden. De Dubai Marina wordt ook wel het hart van ‘Nieuw Dubai’ genoemd, vanwege de gunstige ligging ten opzichte van de snel groeiende wijken van Dubai. Langs de waterkant zijn veel verschillende restaurants en op het water organiseert de Marine Club powerboat races, dhow races, jetski races en nog veel meer. Voor watersportliefhebbers is de Marine de favoriete plek in Dubai.

Stranden

Internet City ligt niet direct aan het strand, maar op 2 kilometer afstand zijn al stranden te vinden. U kunt bijvoorbeeld uw handdoek uitrollen op het strand van Jumeirah Palm, één van de palmeilanden van Dubai.

Andere plaatsen

Meer plaatsen in Dubai:

Foto’s van Internet City

Ligging