Deira

Ten Oosten van Bur Dubai en Dubai Creek ligt de wijk Deira. Deze buurt strekt zich uit van de kreek tot de grens met het emiraat Sharjah.

Deira is het oudste en drukste stuk van Dubai. Voor toeristen is het gebied tussen de ‘Maktoum bridge’ en de kustweg het meest interessant. Hier bevinden zich de souks, de Al Ahmadiya School en Heritage House.

Langs de Creek

In Deira kunt u de dag op verschillende manieren doorbrengen. U kunt golfen bij de Dubai Golf and Yacht club, waar u tevens een boot kunt huren om een tocht te maken over de Creek. Ook aan de oever van de Creek is veel te zien en te beleven. Bij de Dhow Wharfage kunt u een kijkje nemen bij het laden en lossen van de dhows (traditionele schepen). De Wharfage is bovendien de standplaats van tientallen koopmannen die hier hun producten slijten.

De Souks

Voor winkelliefhebbers is Deira een must. In de naar aanbod gesorteerde straatmarkten kunt u terecht voor sieraden, specerijen en kleding. Zo zijn er de Gold Souk, de Textile Souk en de Spice souk. Shoppen kunt u ook in één van de 400 winkels van het airconditioned Festival City, waar u tevens kunt dineren (90+ restaurants en bars), één van de twaalf bioscopen bezoeken of bowlen.

Dubai Creek by Night

Wanneer de avond over Dubai is gevallen kunt u een cruise over de Creek, die dan op zijn mooist is, maken. Van het feeërieke uitzicht op de Creek en de skyline van Dubai kunt u op verschillende manieren genieten, bijvoorbeeld tijdens een diner cruise op de verlichte Al Mansour Dhow.

Ontspanning

Wie in Deira verblijft en een dag het strand, de zee en een zwembad wil combineren, kan terecht in Al Mamzar beach park. Dit ligt vlakbij de Al Hamriya haven en is 90 hectaren groot. Het park beschikt over vier stranden, heeft speeltuinen voor de kinderen en plekken om te picknicken. Zwemt u liever niet in zee, dan kunt u gebruik maken van één van de twee zwembaden in het park.

Andere plaatsen

Meer plaatsen in Dubai:

Foto’s van Deira

Populaire accommodaties in Deira

Sheraton Dubai Creek 8.1
4 aanbieders
vanaf €590
Knight Castle 8.2
3 aanbieders
vanaf €786
Ibis Deira City Centre 7.3
2 aanbieders
vanaf €613

Bekijk alle 12 accommodaties in Deira

Ligging