Dubai Creek

De stad Dubai ligt rond de Dubai Creek, een kronkelende, kilometerslange lagune van de Perzische Golf. De Creek verdeelt de stad in twee delen: Bur Dubai en Deira en is tegelijkertijd het kloppend hart.

Ten tijde van de ontdekking van oliereserves onder het Arabisch schiereiland is de Creek uitgebaggerd en voor grote schepen toegankelijk gemaakt. Hierdoor wist Dubai uit te groeien tot een moderne, rijke, mondiale stad met in oppervlak de grootste zeehaven van de wereld.

Abra tocht

Rondom Dubai Creek is veel activiteit. Vrachtschepen, tankers, gigantische jachten maar ook dhows, de traditionele Arabische zeilboten en de watertaxi’s of abra’s varen af en aan. Ontspanning biedt de Creek ook: u kunt wandelen langs de grote promenade die in de avond prachtig is verlicht, of in een rondvaartboot of abra de Creek dieper landinwaarts verkennen.

Creekside Park en Dubai Creek Golf and Yacht Club

Wanneer u met een abra over de Creek landinwaarts gaat, vaart u onder Al-Maktoum Bridge door. Dit was de eerste brug van Dubai en is nu de belangrijkste brug tussen de wijken Bur Dubai en Deira. Na de brug bevindt zich aan de Deira zijde de Dubai Creek Golf en Yacht club. Het is een grote jachthaven, waar u ook motorjachten kunt huren. De golfclub heeft een 9 holes en een 18 holes baan die langs de oever van de Creek liggen. Op de andere oever van de Creek, dus aan de Bur Dubai zijde, is het Creekside Park. Dit is één van de mooiste parken van Dubai. U kunt hier in alle rust picknicken, een bezoek brengen aan de speeltuin of één van de vele thematuinen. Een tocht in de kabelbaan is ook mogelijk.

Ras Al Khor Wildlife Sanctuary

Dubai Creek eindigt in de Ras Al Khor lagune een groot vogelreservaat met drie schuilhutten, voorzien van verrekijkers en een telescoop. Van hieruit kunt u 270 verschillende soorten vogels spotten. Ras Al Khor is een rustpunt voor migrerende vogels, maar flamingo’s hebben zich hier blijvend genesteld.

Foto’s van Dubai Creek

Ligging