Burj Al Arab

Met 321 meter is Burj Al Arab het hoogste hotel ter wereld en het icoon van Dubai.

Het gebouw is tussen 1994 en 1999 aangelegd op een kunstmatig eiland, 280 meter uit de kust. Hierdoor valt de schaduw van dit bouwwerk nooit over het strand. Via een brug is het eiland verbonden met het vasteland.

Architectonisch hoogstandje

Vrijwel alles aan dit zelfbenoemde zeven sterren hotel is bijzonder. De voorgevel heeft de vorm van het zeil van een traditionele Arabische boot en is gemaakt van geweven glasvezel met een laag teflon. Van enige afstand lijkt het net of het hotel een drijvend schip is. De witte gevel wordt ’s avonds gebruikt voor een lichtshow. Hiernaast heeft het hotel het hoogste atrium ter wereld (180 meter) en is in het interieur 1600 m² bladgoud verwerkt.

De gasten worden met een hogesnelheidslift een snelheid van meer dan 20 km per uur in een mum van tijd van de begane grond naar de bovenste verdieping gebracht. De kleinste suite heeft een oppervlakte van 170 m², de grootste 780m². Op het dak is een helikopterdek en gasten worden van en naar het hotel vervoerd in witte Rolls-Royces.

Reserveren

Wanneer u het Burj Al Arab hotel van binnen wilt zien zonder te overnachten, kunt u een drankje gebruiken in de Skyview Bar, op 200 meter hoog. Reserveren is hiervoor noodzakelijk. Houdt tevens rekening met de kledingvoorschriften van het hotel.

Foto’s van Burj Al Arab

Ligging