Bastakiya

De aan de Creek gelegen wijk Bastakiya geeft een goed beeld van het Dubai van weleer. De ongeveer 50 gerestaureerde gebouwen worden nu veelal gebruikt als kunstgalerie, museum of winkel. Vooral ’s avonds ademt Bastakiya een bijzondere sfeer.

Alle gebouwen in Bastakiya zijn gemaakt van leem en koraalkalk. Een aantal beschikt nog over windtorens die zo zijn gebouwd dat het minste zuchtje wind de woning in wordt geleid en voor enige verkoeling zorgt, terwijl tegelijkertijd warme lucht naar boven de woning uitstroomt.

Wandeling

Eén van Dubai’s oudste wijken leent zich goed voor een rustige wandeling door de smalle stegen langs de traditionele huizen met binnenplaatsen. Dit biedt ook de gelegenheid een bezoek te brengen aan de verschillende kunstgaleries, waar lokale kunstenaars hun waar verkopen. Daarnaast kunt u de kunst van het kalligraferen bewonderen in het Calligraphy House. Op zaterdagen wordt de Bastakiya Souk gehouden waar een groot aantal producten, variërend van mode tot kunst en sieraden, wordt aangeprezen. Op deze bazaar worden ook muziekoptredens en andere culturele activiteiten georganiseerd.

Foto’s van Bastakiya

Ligging