Jumeirah Mosque

De Jumeirah Mosque is de enige van de circa 700 moskeeën in Dubai waar niet-moslims welkom zijn. Het gebedshuis staat bekend als één van de mooiste moskeeën in Dubai.

De Jumeirah Mosque is in 1975 gebouwd in de Fatimy stijl, de stijl van de Egyptische Kaliefs. In deze middeleeuwse stijl zijn ook moderne bouwmaterialen en -methoden geïntegreerd. Dit religieuze bouwwerk wordt dan ook gezien als ultiem voorbeeld van de modern Islamitische architectuur. De witte moskee heeft twee minaretten die zijdelings langs de grote koepel staan. De voorgevel van het gebedshuis is voorzien van filigreinwerk, vervaardigd door speciaal ingevlogen Europese steenhouwers.

Rondleiding

Onder leiding van een gids van het Sheikh Mohammed Centre for Cultural Understanding kunnen niet-moslims een kijkje nemen in de Jumeirah Mosque. U kunt onder andere de schilderingen aan de binnenzijde van de koepel en het spreekgestoelte van de imam bewonderen. Hoofddoel van de rondleidingen door het Sheikh Mohammed Centre is om niet-moslims beter kennis te leren maken met de Islam. Tijdens de tour zal de gids u dan ook vertellen over de geschiedenis van de Islam en uitleg geven over de vijf zuilen die het geloof dragen, waaronder het bidritueel.

Foto’s van Jumeirah Mosque

Ligging