Royal Dubai Menu

Hatta

Op ongeveer anderhalf uur rijden van Dubai Stad ligt, aan de voet van het Hajargebergte, de Hatta Heritage Village. Alle gebouwen in het stadje zijn met traditionele materialen gerestaureerd.

Het middelpunt van Heritage Village is een in 1896 gebouwd fort. Dit fort diende samen met de twee torens de bewoners van het vroegere Hatta te beschermen tegen indringers. Naast het fort zijn ook twee torens die deel uitmaakten van het verdedigingswerk van Hatta. De 200 jaar oude Sharia moskee, een gemeenschapshuis en Barsati woningen zijn eveneens te bezichtigen.

Rock Pools Oase

Op ongeveer 12 kilometer van Hatta bevindt zich in de kloven en nauwe passages van het Hajargebergte de verborgen oase van de Hatta Rock Pools. Hier kunt u zwemmen tussen prachtige watervallen in turkooisblauwe waterpoelen. De weg van Hatta naar deze getijdenpoelen is onverhard en u heeft een goede routebeschrijving nodig die u bij het Hatta Fort hotel kunt halen.

Foto’s van Hatta

Ligging

Royal maakt gebruik van cookies om websiteverkeer te analyseren en royaldubai.nl te verbeteren. Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn.