Dubai Desert Conservation Reserve

Ongeveer 70 kilometer van Dubai Stad ligt het Dubai Desert Conservation Reserve; het eerste en tevens grootste beschermde natuurgebied in de Verenigde Arabische Emiraten.

U kunt dit 225 km² grote reservaat uitsluitend bezoeken tijdens een dagtrip met één van de vier aangewezen concessiehouders of als u in het exclusieve Al Maha Resort verblijft.

Het Dubai woestijnreservaat staat vooral bekend om de oryxen, een zeldzaam soort antilope dat door een fokprogramma voor uitsterven is behoed. Hiernaast leven in het gebied ook verschillende soorten gazellen, vossen, knaagdieren en tientallen vogelsoorten. Het park neemt verder veel maatregelen voor het behoud en ontwikkeling van flora die moeten leiden tot een gezond ecosysteem.

Al Maha Resort and Spa

Gasten van het exclusieve Al Maha Resort overnachten in luxueuze tenten die elk zijn voorzien van een ruime, luxe badkamer, handgemaakte meubelen en een eigen zwembad. In het resort worden verschillende activiteiten georganiseerd, zoals wildtochten onder leiding van een gids, boogschieten, paardrijdtochten en kameeltochten bij zonsondergang.

Foto’s van Dubai Desert Conservation Reserve

Ligging