Jumeirah

Jumeirah is een langs de kust gelegen buitenwijk van Dubai. Het is een rijk stadsdeel dat vooral populair is bij expats.

In plaats van hoogbouw vindt u langs de boulevard voornamelijk villa´s waarvoor hoge huren worden betaald. Deze villa’s worden veelal bewoond door buitenlanders die in dienst zijn van multinationals en tijdelijk in Dubai werken of rijke zakenlieden die van Dubai hun thuishaven hebben gemaakt.

Luxe

Jumeirah is een luxueuze wijk met exclusieve hotels en restaurants, zoals die in de Burj Khalifa en de Emirates Towers. Voor een bijzondere overnachting of eetervaring kunt u in Jumeirah terecht. Een aanrader is de Vu’s bar, op de 51ste verdieping van de Emirates Towers. Met een cocktail in de hand kunt u genieten van het bijzondere uitzicht over de Sheikh Zayed Road.

Winkelen

Voordat u ’s avonds aanschuift voor een cocktail of diner, kunt u de dag doorbrengen in één van de winkelcentra van Jumeirah. Eén van die ‘shoppingmalls’ is de Mercato, waar ruim 90 winkels zijn gevestigd. Wat dit centrum bijzonder maakt is de architectuur, die een mix van Toscaanse en Venetiaanse bouwstijlen is. De aanwezigheid van balkons, gewelven en veel marmer zorgen voor een mediterrane sfeer.

Strand en Park

De kust van Jumeirah biedt zowel privé stranden van hotels en restaurants als openbare stranden. Jumeirah Open Beach is vrij voor het publiek toegankelijk. Wilt u ontspannen, maar hoeft u niet zo nodig naar het strand, dan kunt u terecht in één van de parken van Jumeirah zoals Zabeel Park of Safa Park.

Andere plaatsen

Meer plaatsen in Dubai:

Foto’s van Jumeirah

Ligging