Vliegreis en tijd

Van Amsterdam naar Dubai zijn directe vluchten mogelijk. Dubai is vaak een tussenstop op een vlucht naar het Verre Oosten. In de winter is het in Dubai drie uur en in de zomer twee uur later dan in Nederland.

Reistijd

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De reistijd van Amsterdam naar Dubai bedraagt ongeveer 6 uur. De terugvlucht duurt door tegenwind van de ‘straalstroom’ vaak een uur langer, dus zo’n 7 uur.

Vliegveld

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Dubai International Airport ligt op ongeveer 5 kilometer van het centrum van Dubai. Wekelijks vertrekken en komen 6000 vliegtuigen naar 220 verschillende bestemmingen. Een tweede vliegveld wordt aangelegd bij Jebel Ali. Door de crisis zal dit pas op zijn vroegst in 2017 in gebruik genomen worden voor passagiersvluchten. Dubai International Airport heeft drie terminals, waarvan de nieuwste alleen gebruikt wordt door Emirates Airline. De twee andere terminals zijn voor de overige 130 verschillende vliegmaatschappijen die Dubai International Airport aandoen.

Vluchten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

U kunt rechtstreeks vliegen naar Dubai met KLM, Emirates Airline, Garuda of Transavia. Als u kiest voor een vlucht met een tussenstop bent u vaak goedkoper uit.

Tijdsverschil

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Dubai heeft geen aparte zomer- of wintertijd. Daarom is het in Dubai ‘s winters drie uur later dan in Nederland en in de zomer twee uur later.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Reisdocumenten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Voor een verblijf in Dubai heeft u een paspoort nodig dat op de dag van vertrek vanuit Nederland nog zes maanden geldig is. Bij aankomst op het vliegveld in Dubai krijgt u een gratis visum, een ‘Visa on Arrival’, dat 30 dagen geldig is en op verzoek kan worden verlengd tot 60 dagen. Het is aan te raden een geldig retourticket bij u te hebben.

Bagage

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De hoeveelheid bagage die u in het vliegtuig mee mag nemen verschilt per maatschappij. Vliegt u economyclass met Emirates dan mag u bijvoorbeeld 30 kilo meenemen, maar vliegt u met Garuda dan mag u maar 20 kilo meenemen. Voor KLM geldt een maximum van 23 kilo. Reist u in de wintermaanden naar Dubai dan is het aan te raden om een warme trui of jas mee te nemen, omdat het ’s avonds af kan koelen. Verder is het essentieel om naast zonnebrandmiddel, een goede kwaliteit zonnebril en een zonnehoed ook dunne katoenen kleding mee te nemen om u te beschermen tegen de zon.