Evenementen in Dubai

Januari, februari en maart zijn de maanden van de grote evenementen zoals het Shopping Festival en de grote sporttoernooien als ‘Dubai Dessert Classic Golf’ en Dubai Tennis Open.

Dubai Shopping Festival

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het Dubai Shopping Festival vindt plaats van eind januari tot eind februari. Een maand lang geven alle winkels in Dubai fikse kortingen, maar de echte publiekstrekkers zijn de vele loterijen en wedstrijden waarbij grote prijzen zoals auto’s of een kilo goud te winnen zijn. Het Shopping Festival trekt jaarlijks 2,5 miljoen mensen. Tegelijkertijd worden allerlei andere evenementen georganiseerd, zoals het Dubai Jazz Festival dat in februari plaatsvindt.

Sportevenementen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Tijdens het Shopping Festival in februari vinden ook twee grote sportevenementen in de stad plaats, het Dubai Desert Classic golfevenement en het Dubai Tennis Open. Op deze toernooien meten ’s werelds beste golfers en tennissers zich met elkaar. Het voor de inwoners van Dubai belangrijkste sportevenement is echter de Dubai World Cup. Deze exclusiefste paardenrennen ter wereld worden elk jaar in maart gehouden. Tijdens de World Cup is de Nad Al Sheba renbaan ‘the place to be’ voor de Emirati jetset.

Islamitische Feesten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In Dubai wordt een aantal Islamitische feesten gevierd, zoals het Eid al-Fitr (suikerfeest) en het Eid al-Adha (offerfeest). Tijdens het driedaagse Eid al-Fitr feest wordt het einde van de Ramadan, de vastenmaand, gevierd. Eid al-Adha is een offerfeest dat eveneens drie dagen duurt. Tijdens deze dagen worden, voornamelijk in familieverband, feestelijke maaltijden genuttigd. Tijdens beide festivals vinden op diverse plaatsen in de Dubai ook festiviteiten plaats.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

National Day

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Twee december is in Dubai en de andere emiraten ‘National Day’, waarop de onafhankelijkheid van het Verenigd Koninkrijk wordt gevierd. De belangrijkste nationale monumenten in de zeven emiraten zijn op deze dag geopend voor publiek. Daarnaast worden overal optredens, wedstrijden en shows georganiseerd.