Ontspanning in Dubai

Wanneer u toe bent aan ontspanning heeft u in Dubai verschillende opties. Is winkelen voor u de ideale manier om te ontspannen, dan is Dubai voor u hèt paradijs.

Winkelen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Dubai staat, behalve om bijzondere architectonische hoogstandjes, vooral bekend om de winkelmogelijkheden die de stad te bieden heeft. Wanneer u een dag wilt winkelen zult u een keuze te maken uit het geweldige aanbod van grote winkelcentra. Om op één dag in meer dan één complex serieus te shoppen zal u waarschijnlijk niet lukken. Mall of the Emirates is zelfs zo groot dat u aan één hele dag nog tijd tekort komt. Dit winkelcentrum heeft drie verdiepingen en beslaat maar liefst 585.000 m². Op dit oppervlak van meer dan 50 voetbalvelden, vindt u allerlei soorten producten, van dames- en herenkleding tot elektronica, boeken, sieraden en tapijten.

Het Burjuman Centre is een verzameling van shops. Hier vindt u zowel exclusieve boetieks van Hermes, Dior en Dolce & Gabbana als de meer betaalbare winkels van bijvoorbeeld Zara en Guess maar ook jeanswinkels zoals die Levi’s en Diesel. Voor sierraden kunt u terecht in het Gold en Diamond Park waar armbanden en kettingen in allerlei prijscategorieën te vinden zijn.

Bent u geen liefhebber van gigantische winkelcentra, dan zijn de straatmarkten van Deira, de Souks misschien iets voor u. Mensen van over de hele wereld komen naar Dubai om een bezoek te brengen aan de Gold Souk, een wirwar van straatjes met rijen winkels waar gouden sieraden worden verkocht. Naast de Gold Souk ligt de Textile souk, waar u onder andere pashmina’s en sandalen kunt kopen. Ten slotte is er de Spice Souk, waar koopmannen specerijen, maar ook wierook, citroenen en verschillende soorten thee verkopen.

Wellness

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Tijdens een Spa & Wellness arrangement in één van de vele kuuroorden of Wellness centra van de luxe hotels ontsnapt u aan de hectiek van Dubai. De Amara Spa in het Park Hyatt Dubai Resort heeft geen algemene ruimtes waardoor u over een privé behandelruimte beschikt. Uw kamer heeft een eigen tuin en is voorzien van een regendouche. In The Ritz-Carlton Spa worden meer dan 40 verschillende behandelingen aangeboden, onder andere een traditionele Balinese gezichtsbehandeling, een Zweedse full body massage en een Indonesische hoofdmassage. De SensAsia Urban Spa is een kuuroord dat niet aan een hotel is verbonden. Het is vooral geliefd bij plaatselijke bewoners. De scrubs en massages hebben hier een Oosterse inslag.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

(Recreatie)parken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Dubai heeft verschillende parken, waar u rond kunt slenteren door exotische tuinen, met een boek in het gras kunt gaan liggen of u kunt vermaken in één van de attracties. Langs de oever van de Creek ligt het Creekside Park dat verschillende thematuinen herbergt. De hoofdattractie van het park is de kabelbaan, die op 30 meter hoogte langs de kustlijn loopt en een geweldig uitzicht geeft over de naastgelegen golfbaan.

Mushrif Park is Dubai’s grootste en oudste park dat midden in de woestijn ligt op ongeveer 15 kilometer van het centrum van Dubai. Kinderen kunnen zich vermaken in één van de vele speeltuinen of het zwembad, terwijl natuurliefhebbers kunnen genieten van de flora en fauna.

In de wijk Jumeirah bevinden zich het Zabeel Park en het Safa Park. In Zabeel Park worden moderne attracties, zoals de Space Maze en de Stargate-koepel met IMAX-scherm, gecombineerd met fraaie tuinen en een meer waarop u kunt waterfietsen of roeien. Safa park is vooral geschikt voor kinderen, die zich vermaken in de botsauto’s, het reuzenrad of op de trampoline. Het park is groot genoeg om op een (daar gehuurde) fiets rond te toeren.