Nachtleven

Het nachtleven in Dubai is het meest gevarieerde en levendige nachtleven van de zeven Emiraten. Luxe hotels hebben veelal hun eigen nachtclub, discotheek, jazzclub of pianobar.

Clubs

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De ‘clubscene’ van Dubai is groeiende en steeds meer bekende DJ’s komen naar de stad om een avond te draaien. Eén van de populairste restaurants/bars/clubs is Zinc, waar zowel liveacts als DJ’s optreden. Elke avond heeft een ander programma. Voordat u gaat is het aan te raden op de website te checken wie die avond speelt of draait. Wilt u een keer een Aziatische avond uit, ga dan op donderdagavond naar Kandy Club in het Fairmont Hotel. Kandy Club wordt gezien als de beste plaats in het Midden-Oosten om een Aziatisch feest te vieren. Populair onder expats en celebrities is de Planetarium nachtclub in The Pyramids van Wafi City. Het is één van de bekendste uitgaansgelegenheden van Dubai. De club voert een streng deurbeleid, waardoor alleen leden, vrouwen en koppels naar binnen mogen.

Wilt u een avond los gaan op de dansvloer, dan is de Peppermint Club een goede optie. Vanwege de lange rijen is geduld om binnen te komen noodzakelijk. Als u eenmaal binnen bent, kunt u zich mee laten voeren op de door internationale DJ’s gedraaide electro, trance en house. Erg populair vanwege de goede dansmuziek is Trilogy, een club in Madinat Jumeirah. Hier draaien de grootste namen uit de DJ-wereld.

Alle clubs moeten om 3 uur sluiten en drinken is pas toegestaan boven de 21 jaar. Dit is vaak ook de leeftijdsgrens om binnen te komen. Ga niet op slippers naar een club want de kans is groot dat u dan niet binnen wordt gelaten. Ook sneakers kunnen bij sommige clubs voor problemen zorgen. Op dinsdagavond hebben veel clubs een Ladies Night; drankjes zijn dan vaak de hele avond gratis voor vrouwen.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Bars en Cafés

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In Dubai zijn veel bars en cafés, waar de toegang meestal gratis is, tenzij een speciale act optreedt. In de stad is een aantal jazzcafés en Ierse pubs waar u terecht kunt voor een drankje en live muziek. De Lotus One, gesitueerd in het World Trade Convention Centre, behoort tot Dubai’s meest trendy bars/restaurants. U kunt hier genieten van Aziatische fusion en bijzondere cocktails. De loungemuziek die u vroeg in de avond hoort wordt later op de avond vervangen door dansbare houseklanken. Ook populair is de over twee verdiepingen verdeelde Buddha Bar, waar u een bar, restaurant en een lounge gedeelte vindt.

De Barasti bar is een echte strandbar die een Polynesisch thema heeft. U kunt hier sportwedstrijden volgen, maar ook naar live muziek luisteren of een hapje eten. In het weekend draaien DJ’s later op de avond, hun dansmuziek. In de Boudoir Bar kijkt u uw ogen uit in het luxueuze interieur met kristallen kroonluchters, grote sofa’s met bijzondere stoffen en olieverfschilderijen. Het is allemaal wellicht iets te veel van het goede, maar een bijzondere avond tussen de lokale elite is gegarandeerd.