Sport in Dubai

Sportliefhebbers komen in Dubai zeker aan hun trekken, zo kunt u bijvoorbeeld op zand en ook op echte sneeuw skiën, of golfen op de beste banen ter wereld.

Skiën

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In ‘The Mall of the Emirates’ is Ski Dubai gevestigd. In een gigantische hal is een ski-resort gebouwd met vijf hellingen waaronder de eerste indoor zwarte piste ter wereld. Op de hellingen ligt echte sneeuw die door een sneeuwmachine gemaakt wordt. Ski Dubai biedt plaats aan 1500 wintersportliefhebbers en heeft afdalingen van 400 meter lang. Voor een bezoek aan Ski Dubai hoeft u niets mee te nemen, alle benodigdheden zijn aanwezig. Snowboarders onder u kunnen gebruik maken van de 90 meter lange quarterpipe. Na alle inspanning kunt u voor de après-ski terecht in het St. Moritz Café of het Avalanche Café.

Outdoor skiën of snowboarden in Dubai kan ook; niet op sneeuw, maar op zand. Voor zowel de lokale bevolking als de toeristen is zandskiën een populaire bezigheid. Het enige dat u nodig heeft is een snowboard en een hoge zandduin. Vanaf de top glijdt u over het goudkleurige zand naar beneden. Vergeet niet u goed te beschermen tegen de zon met een hoge factor zonnebrandcrème en een goede kwaliteit zonnebril. Lichte kleding en hoofdbescherming zijn ook aan te raden. Een goede conditie is een pré. De duinen per snowboard afgaan is al zwaar, maar weer naar boven lopen door het losse zand is nog veel zwaarder. Bij lokale toeristenbureaus (in hotels) kunt u terecht om een dag zandskiën te regelen.

Golfen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Dubai heeft een aantal zeer goede golfbanen, zoals Dubai Creek Golf and Yacht Club aan de oever van de Creek. De Dubai Golf club heeft een door Thomas Bjorn ontworpen negen holesbaan en een 18-holes par-71 baan, die ook toegankelijk is voor niet-leden. Een andere club waar u terecht kunt is de Emirates Golf Club waar elk jaar de Dubai Desert Classic wordt gespeeld. Emirates Hills heeft twee par-72 banen, de Majlis en de Wadi. De Emirates Club heeft een uniek clubhuis in de vorm van drie bedoeïententen. De derde golfbaan in Dubai, de Arabian Ranches, ligt midden in de woestijn en heeft geen waterobstakels. In plaats hiervan heeft deze par-72 course veel, heel veel bunkers.

Paarden- en kamelenraces

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wanneer u Dubai tussen oktober en april bezoekt mag u een Race Night op Nad Al Sheba niet missen. De Maktoum familie, de huidige heersers van Dubai, zijn paardengek. Deze liefhebberij hebben zij gestalte gegeven in de Nad Al Sheba racebaan en de nabijgelegen Godolphin renstal, die tot de top drie renstallen in de wereld behoort. Van oktober tot april vindt iedere avond om 19.00 een race plaats. In maart is Nad Al Sheba het decor voor de Dubai World Cup. Als u een kaartje weet te bemachtigen voor dit event, dan bent u getuige van de exclusiefste paardenrennen ter wereld. Maar ook de dagelijkse races zijn zeer de moeite waard, zeker als u vooraf een rondleiding neemt door de stallen en ’s ochtends vroeg de prachtige volbloed paarden van de sjeik voorbij ziet draven. In de Godolphin Gallery kunt u zien welke prijzen de paarden van de renstal al in de wacht hebben gesleept.

Nad El Sheba heeft ook een kamelenrenbaan waar van november tot april op donderdag- en vrijdagochtend races plaatsvinden tussen 7.00 en 8.30 uur. Bent u geen vroege vogel, dan kunt u later op de dag een bezoek brengen aan de boerderijen waar de kamelen gefokt worden. Als u liever zelf een rit op een paard of een kameel maakt, dan zijn verschillende excursies voor woestijnritten te boeken bij lokale organisaties.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Watersport

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De watersportliefhebber kan zijn geluk niet op in Dubai, waar elke watersport te beoefenen is die u maar kunt bedenken. Bijzonder populair is kitesurfen, dat vooral gedaan wordt op het uiteinde van Jumeirah, dat daarom ook wel ‘Kite Beach’ genoemd wordt. De surfers verplaatsen zich echter steeds verder weg van de hoofdstranden, richting Jebel Ali beach. Om zelf te mogen kitesurfen heeft u een vergunning nodig, die bij de Dubai Kite Club te verkrijgen is. Hier kunt u ook spullen huren en lessen nemen.

Voor zeillessen kunt u terecht bij Dubai Offshore Sailing Club in Safa Park. Hier worden zowel individuele als groepslessen aangeboden. Bij Jumeirah kunt u ook op verschillende plekken jetski’s huren. Als u liever ziet hoe anderen zich in het zweet werken, kunt u bij Dubai International Marine Club kijken naar races met powerboats, dhows, jetski’s, kielboten en nog veel meer.

Duiken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Door de bouwwerkzaamheden aan de palmeilanden van Dubai is het zeewater troebel en het zicht onder water sterk verminderd. Hierdoor wordt momenteel minder gedoken voor de kust van Dubai. Duikexcursies rondom Dubai gaan meestal naar scheepswrakken, waar u schildpadden, octopussen en soms roggen en haaien tegen kunt komen. De beste plek om te duiken is de oostkust van de Verenigde Arabische Emiraten, op ongeveer anderhalf uur rijden van Dubai. Hier vindt u mooie koraalriffen en een onderwaterleven met tijgerhaaien, dolfijnen en verschillende soorten tropische vissen. Rond het schiereiland Musandam zwemmen veel prachtige vissen, koralen tussen zeeanemonen.