Excursies Dubai

Lokale reisorganisaties bieden een keur aan excursies. Van woestijnsafari’s of boottochten tot helikoptervluchten; u kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk in Dubai.

Woestijnexcursies

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

U kunt op verschillende manieren de woestijnen van Dubai ontdekken, zoals tijdens een jeepsafari, een kamelentocht of een buggyrit. Hierbij is nog de keuze tussen ochtendexcursies, avondexcursies, dagexcursies en zelfs excursies met een woestijnovernachting. De avondexcursies en excursies met overnachting zijn inclusief een maaltijd en entertainment in een bedoeïenachtig tentenkamp.

Als u geen ervaring heeft met het rijden in de woestijn, kunt u het beste een georganiseerde jeepsafari boeken. Kiest u ervoor om zelfstandig een jeep of een hummer te huren, dan kan dat alleen als u zich aan bepaalde regels bindt. De belangrijkste is dat u altijd met twee voertuigen reist, zodat als één jeep vast komt te zitten, de andere kan dienen om dit voertuig los te trekken. Een bijzonder populaire autosport is het zogenaamde ‘dune bashing’, waarbij u met een jeep over de immense zandduinen crosst. Voor adrenalinezoekers is dit een aanrader.

Het is ook mogelijk in een (open) buggy de woestijn te verkennen. Onder leiding van een gids rijdt u in colonne door de woestijn. Enkele avondexcursies stoppen voor een maaltijd in een tentenkamp, waar het entertainment verzorgd wordt door buikdanseressen en vuurdansers. Voor een meer authentieke tocht door de woestijn zijn kamelenritten beschikbaar. Een combinatietrip, waarbij u bijvoorbeeld heen in een jeep en terug op een kameel rijdt is ook mogelijk.

Dubai by Air

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Niets is te gek in Dubai, dus ook niet een helikoptervlucht om de stad en de woestijn vanuit een vogelperspectief te ervaren. Hoewel niet goedkoop is dit wel een unieke manier om Dubai te bezichtigen. Een andere manier om Dubai vanuit de lucht te bekijken is met een luchtballonvaart. Deze tochten vertrekken in de ochtend en zijn op de woestijn georiënteerd. Onder het mandje van de luchtballon trekken de rode zandduinen en het ruwe landschap van het Hajjargebergte aan u voorbij. Deze ballonvluchten zijn populair, dus vroeg boeken is aan te raden.

Boottochten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De drukte en de hectiek van Dubai stad kunt u op allerlei mogelijke manieren ontvluchten, bijvoorbeeld door een ontspannen boottocht te maken op één van de traditionele Arabische schepen, de dhows. Aan boord geniet u tegelijkertijd van een heerlijke maaltijd en de skyline van Dubai. U kunt ook kiezen voor boottochten die de Creek verlaten en een stuk de Perzische Golf opvaren. Dit kan op een dhow, maar ook op een jacht en zelfs in een catamaran. Visliefhebbers kunnen een visexcursie boeken, waarbij alle benodigdheden voor het vissen aan boord aanwezig zijn.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Excursies buiten Dubai

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Ook buiten Dubai is een aantal bezienswaardigheden zeer de moeite waard. Eén van de aangeboden excursies is een tour langs de oostkust van de Verenigde Arabische Emiraten. Deze excursie biedt een welkome afwisseling op de drukte in Dubai stad. Tijdens de tour ervaart u in alle rust de schoonheid van de natuur aan de oostkust van de Emiraten. De meeste excursies voeren langs het Hajjar gebergte, de oudste Moskee van de Emiraten, de Al Dhaid Oase, vissersdorpjes, het fort van Khorfakkan en de plaatselijke markt in Masafi. Onderweg wordt doorgaans gelegenheid gegeven te zwemmen in de Indische Oceaan.

Een andere excursie buiten Dubai gaat naar het bergdorp Hatta, waar u een bezoek brengt aan het Hatta Heritage Village. De route naar Hatta loopt door de indrukwekkende woestijn om uiteindelijk in het evenzo imposante berglandschap van Hatta aan te komen. Sommige excursies brengen ook een bezoek aan de getijdenpoelen van Hatta.

Natuurliefhebbers mogen een excursie naar Al Ain, de groenste stad van de Emiraten, niet missen. Deze oasestad wordt ook wel ‘Garden City’ genoemd. Behalve naar deze groene stad, leidt de excursie ook naar de hoogste berg van de Emiraten, de Jebel Hafeet waar u een schitterend uitzicht heeft over de koperkleurige zandduinen.