Stranden in Dubai

Dubai heeft een aantal mooie stranden. Met de aanleg van één van de geplande drie palmeilanden voor de kust van Dubai, zijn hieraan enkele kilometers zandstrand toegevoegd.

Jumeirah Beach

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het mooiste en bekendste strand van Dubai is Jumeirah Beach. Langs dit kilometerslang wit zandstrand hebben zich vele luxe hotels gevestigd. Jumeirah Beach is een mix van openbare- en privé-stranden die bij de hotels en resorts horen. Jumeirah Beach is een geschikte plek voor kinderen, want het zeewater blijft lang ondiep.

Al Mamzar Beach

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Aan de Deira kant van de Creek ligt het Al Mamzar Beach Park, dat naast vier stranden ook twee zwembaden, bbq-faciliteiten en speeltuinen heeft. Op het strand zijn kleedhokjes waarin u zich kunt omkleden. Het park is iedere dag open van 8.00 tot 22.00. NB: Op woensdagen is het alleen toegankelijk voor vrouwen en kinderen.

Kite Beach

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wollobong Beach, ook wel Kite Beach genoemd, ligt bij de Wollobong universiteit. Dit strand wordt voornamelijk gebruikt door kitesurfers. Vanwege de drukte trekken de kitesurfers steeds verder weg richting Jebel Ali.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Jebel Ali Beach

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op ongeveer 30 minuten rijden van het centrum van Dubai ligt Jebel Ali Beach, een strook strand van ongeveer 10 kilometer. Dit is het rustigste strand van Dubai en populair onder kitesurfers die de drukte van Jumeirah en Kite Beach ontvluchten. Het strand wordt ook gebruikt door kampeerders die op deze manier willen genieten van de rust. Om de paar honderd meter zijn douches en schaduwplekjes aangelegd. Door de bouw van het Jebel Ali Palm eiland is een gedeelte van het strand in gebruik als bouwterrein en afgesloten voor publiek.

Palm Beach

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het kleinste van de drie palmeilanden, Palm Jumeirah, is tevens het eerste van de drie eilanden waarop de hotels en restaurants hun deuren hebben geopend. De openbare stranden op dit eiland zijn ook al toegankelijk voor publiek.