Entertainment in Dubai

Voor zowel jong als oud biedt Dubai tal van mogelijkheden op het gebied van entertainment. Zo kunt u verschillende waterparken, dierentuinen en gigantische attractieparken bezoeken.

Dierentuinen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Dubai kent één dierentuin, de Dubai Zoo, de oudste dierentuin Arabische schiereiland. In de dierentuin vindt u meer dan 200 verschillende diersoorten, waaronder veel inheemse zoals de Arabische wolf, hyena’s, flamingo’s en slangen. De dierentuin besteedt extra aandacht aan bedreigde diersoorten als de gorilla’s en de Bengaalse- en Siberische tijger.

Liefhebbers van de onderwaterwereld kunnen hun hart ophalen in Dubai Aquarium and Underwater Zoo, waar meer dan 33.000 waterdieren zijn ondergebracht in een aquarium met maar liefst 10 miljoen liter water. In deze ‘binnenzee’ zwemmen veel haaien, waaronder een grote collectie zandtijgerhaaien. U kunt alle vissen en zeedieren bewonderen vanuit een 48 meter lange tunnel die 11 meter onder het wateroppervlak loopt. Een speciale ervaring is een tochtje in een boot met glazen bodem. Durfals kunnen, met of zonder de bescherming van een kooi, een duik maken in het aquarium om haaien en andere vissen van dichtbij te ervaren.

Waterparken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Dubai heeft verschillende (zwem)waterparken, zoals Wild Wadi, Wonderland en Aquaventure. Het themacomplex Wild Wadi kent 30 verschillende attracties, waaronder de Jumeirah Sceirah. Dit is de grootste buitenwaterglijbaan buiten Noord-Amerika. Met een snelheid van 80 kilometer per uur zoeft u deze bijzondere glijbaan af. Houdt u van raften? Dan zult u de attracties Flood River of Rushdown Ravine niet willen missen. Surfliefhebbers kunnen op hun board de kunstmatige golven van Breaker’s Bay bedwingen. Wild Wadi heeft voor elk wat wils en u kunt zich hier met gemak een hele dag vermaken.

Wonderland is een attractiepark dat het waterpark Splashland omvat. Het park ligt verspreid over 18 hectaren (!) en heeft een grote verscheidenheid aan attracties voor kinderen van alle leeftijden. Wonderland bestaat al enige tijd en oogt daarom wat gedateerd.

Aquaventure ligt op Jumeirah Palm, één van de drie palmeilanden en is het grootste waterpark van het Midden-Oosten. Het park heeft glijbanen, rivieren, een waterspeelplaats voor kinderen en 700 meter lang privéstrand. De meest bijzondere attractie is de 27,5 meter hoge, 61 meter lange Ziggurat, ook wel de Leap of Faith genoemd. Via deze bijna verticale glijbaan stort u in een transparante tunnel door een lagoon, waarin diverse soorten haaien zwemmen; dubbel spannend dus. Voor waterliefhebbers is Aquaventure een absolute must.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Attractieparken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In Creekside park is Children’s city gevestigd, een themapark waar kinderen al spelende meer te weten komen over thema’s zoals de ruimte, wereldculturen, het menselijk lichaam en de natuur. Het gebouw zelf is gebaseerd op speelblokken en opgebouwd uit verschillende felgekleurde asymmetrische vormen.

Verreweg het grootste en meest ambitieuze attractiepark van Dubai is Dubailand. Dubailand is nog in aanbouw is en zal uiteindelijk 278 km² beslaan. Het krijgt zeven thema’s waaronder ‘attractieparken’, ‘wetenschap en planetariums’ en ‘kunst en cultuur’. Vooralsnog zijn slechts enkele attracties open waaronder Dubai Motor City en Global Village. In Motor City vindt u een 5,4 kilometer lang autocircuit en een kartbaan.

Global Village is als het ware een ode aan de verschillende culturen in de wereld. Het is de nummer één bestemming in Dubai waar cultuur, entertainment en winkels samenkomen. In Global Village worden verschillende shows opgevoerd en u kunt tal van attracties bezoeken. Op de Fun Fair kunt u bijvoorbeeld een rit maken in een reuzenrad of meedoen aan één van de vele spellen. Vele landen hebben een eigen paviljoen waarin shows worden opgevoerd. Zo kunt u in Global Village genieten van drumshows uit Japan, ballet uit Cuba en Slamdunk Basketball uit Hongarije.